ÇEREZ POLİTİKASI

İşbu Çerez Politikasında, tarafımızca işletilmekte olan www.jetlexa.com internet sitesinin işletilmesi sırasında çerez kullanımı ile elde edilen site ziyaretçilerine ait kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin ayrıntı bilgilendirme yer almaktadır. 

1 – ÇEREZ NEDİR? 

Açıklama: Herhangi bir internet sitesini kullandığınızda erişim sağladığınız cihazınız aracılığı ile toplanan ve cihazınıza kaydedilen, internet sitesi kullanım deneyiminizi geliştirmek amacıyla kullanılan küçük veri depolama dosyalarıdır. 

Bu dosyalarda www.jetlexa.com internet sitesini ziyaretinize ilişkin bilgiler saklanmakta olup bu bilgiler internet sitesini daha sonraki ziyaretlerinizde kullanılmaktadır.  

Çerezlerin temel işlevi ziyaretçinin ve cihazın tanınması olmakla birlikte çerez türüne göre değişiklik gösteren pek çok fonksiyonları olabilir 

2 – ÇEREZ ÇEŞİTLERİ VE KULLANIM AMAÇLARI

Çerezler amaçları doğrultusunda dörde ayrılmaktadır. 

2.1 – Zorunlu Çerezler 

Bu çerezler, internet sitesinin doğru bir biçimde çalışabilmesi için zorunlu olan çerezlerdir. Bu kapsamda internet sitesi aracılığı ile sunulan hizmetlerden faydalanabilmeniz için bu çerezlerin kullanımı zorunluluk arz etmektedir. 

2.2 – Performans ve Analiz Çerezleri 

Bu çerezler, internet sitesinin trafiğini, performansını ölçmek ve iyileştirmek amacıyla kullanılan bu çerezler ayrıca sitenin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığının denetiminde ve hataların tespitinde kullanılır. 

2.3 – İşlevsellik Çerezleri 

Bu çerezler, internet sitesi ziyaretçilerinin bölge, dil seçimi, font boyu seçimi gibi tercihlerinin hatırlanması ve ziyaretçilere kişiselleştirilmiş bir internet sitesi deneyimi sunulması amacıyla kullanılır. 

2.4 – Hedefleme ve Reklam Çerezleri 

Bu çerezler, internet sitesi yahut üçüncü mecralar aracılığıyla kullanıcıların tanınması, profillenmesi, kişilere özel reklam ve pazarlama faaliyetleri yürütülmesi amaçlarıyla kullanılmaktadır.

3 – HANGİ ÇEREZLER KULLANILIYOR? 

3.1 – Oturum açma e-posta adresiniz, cinsiyetiniz, doğum yılı, IP adresi, konum verilerinizi toplarız. 

3.2 – İnternet sitemizi ziyaret ettiğinizde sonraki ziyaretinize dair kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularınızın hatırlanması için ilgili verileri toplarız.

3.3 – Hesabınıza bağlı bir şekilde üçüncü parti uygulamalardaki sosyal medya hesap veya diğer online hesaplarınızdaki belirtilen bilgileri toplarız. Örneğin; Facebook veya Google hesabınızla giriş yaptığınız takdirde bu tür bilgilere ulaşmak için sizden izin isteriz. 

3.4 – Hizmetlerimiz hakkında bilgilendirmeye, bültenlere kayıt olabilmeye veya üçüncü bir uygulama üzerinden sizi bir anket doldurmaya veya bir çekiliş, yarışma vs katılmaya davet edebiliriz. Katılmanız halinde adınız, eposta adresiniz, telefon numaranız, adresinize ait kişisel verilerinizi toplar ve saklarız. 

3.5 – Canlı destek panelimiz üzerinden ilettiğiniz mesajlarınızla birlikte adınız, eposta adresiniz, IP adesiniz, konumunuz ve işletim sisteminiz gibi verilerinizi otomatik yöntemlerle toplarız ve saklarız.

4  – ÇEREZLER NASIL YÖNETİLİR? 

Tarayıcınız çerez kullanımınızı yönetmenize imkan tanır. Genellikle internet tarayıcınız çerezleri otomatik olarak kabul etmeye tanımlıdır. Çerezleri engellemeniz durumunda internet sitemizin çeşitli işlevleri bozulabilir ve internet sitesi kullanım deneyiminizin kalitesinde düşüş meydana gelebilir. Çerezlerin yönetilmesine ilişkin ayrıntılı bilgiyi tarayıcınızın veya uygulamanın yardım menüsünden bulabilirsiniz.

5 – ÇEREZLER KONUSUNDA HAKLARINIZ NELERDİR?

5.1 – Sizi ilgilendiren çerezler hakkında bilgi talep etme ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme hakkına sahipsiniz. 

5.2 – Üçüncü taraflara ait ve seçilmiş sitelerdeki çerezleri engelleme hakkına sahipsiniz. 

5.3 – Tüm çerezleri engelleme hakkına sahipsiniz. 

5.4 – Çerezleri silme ve internet tarayıcınızı kapattığınızda tüm çerezleri silme hakkına sahipsiniz.

6 –  TALEPLERİNİZİ NEREYE İLETEBİLİRSİNİZ? 

6.1 – Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından usule olarak info@jetlexa.com adresine e-posta ile iletilebilecektir.  

6.2 –  www.jetlexa.com, söz konusu talepleri değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır.  

6.3 –  www.jetlexa.com, taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen (varsa) ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkına sahiptir.  

6.4 – Başvuru sırasında Başvuru Formu’muzun kullanılması ve e-postanın konu kısmına yahut yazılı olarak yapılan başvurularda zarfın üzerine büyük harflerle “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazılması halinde başvurular  daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılabilecektir. 

7-  ÇEREZLER NASIL ENGELLENEBİLİR?

Çerezlerin kullanılması internet sitesinin daha iyi hizmet vermekle birlikte eğer dilerseniz çerezlerin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Ancak bu takdirde sitenin tam olarak işlevini gösterememesi ve tüm özelliklerinden yararlanamayabileceğinizi unutmayınız. Çerezlerin kullanılmasını engellemek için kullandığınız internet tarayıcınızın ayarlarınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu değişiklikler kullandığınız cihaz ve internet tarayıcısına göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer almaktadır:

• Internet Explorer

1. Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.

2. Araçlar düğmesine ve İnternet seçenekleri’ne dokunun veya tıklayın.

3. Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarlar’ın altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın.

• Microsoft Edge

1. Microsoft Edge tarayıcınızın sağ üst köşesinden üç nokta işareti olan bölüme tıklayın ve Ayarlar bölümüne gelin.

2. Karşınıza gelen yeni pencereden Temizlenecek Öğeleri Seç dedikten sonra karşınıza gelen pencereden temizlemek istediğiniz bölümleri seçin.

3. Burada birçok bölüm bulunmaktadır. İstediğinizi seçerek temizleme işlemine başlayabilirsiniz.

• Google Chrome

1. Bilgisayarınızda Chrome’u açın.

2. Sağ üstte Diğer Ayarlar’ı tıklayın.

3. Altta Gelişmiş’i tıklayın.

4. “Gizlilik ve güvenlik”in altında İçerik ayarları’nı tıklayın.

5. Çerezler’i tıklayın.

6. “Tüm çerezler ve site verileri”nin altında Web Sitesi’nin adını arayın.

7. Sitenin sağındaki Kaldır simgesini tıklayın

• Mozilla Firefox

1. Firefox Menü düğmesine tıklayın ve Seçenekler’i seçin.

2. Gizlilik ve Güvenlik panelini seçin ve Geçmiş bölümüne gidin.

3. Firefox ayarını geçmiş için özel ayarları kullansın olarak değiştirin.

4. Çerezleri göster… düğmesine tıklayın. Çerezler penceresi görünecektir.

5. Arama: alanına, çerezlerini silmek istediğiniz sitenin adını yazın. Aramanızla eşleşen çerezler görüntülenecektir.

6. Silmek istediğiniz çerez(ler)i seçip Seçilenleri sil düğmesine tıklayın.

7. Kapat düğmesine tıklayarak Çerezler penceresini kapatın. Sonra da about:preferences sayfasını kapatın

• Safari

1. Safari > Tercihler’i seçin.

2. Gizlilik öğesini tıklayın.

3. Web Sitesi Verilerini tıklayın.

4. Bir veya daha fazla web sitesi seçin ve sonra Sil veya Tümünü Sil’e tıklayın.

8 –  KİŞİSEL VERİLERİNİZ İÇİN KVKK AYDINLATMA METİNLERİMİZİ OKUYUN

Web sitemizde kullanılan çerezler aracılığı ile işlenmekte olan kişisel verileriniz ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu m.11’de sayılan haklarınıza ilişkin ayrıntılı bilgi için KVK Aydınlatma Metinlerimizi inceleyiniz.